Кристина Георгиева

Кристина Георгиева

Кристина Георгиева

Управител в Цветарница Margarita Flowers

 http://margaritaflowers.eu/

http://kristinageorgieva.com/

http://cvete.eu/

Лалетата искат почивка
След като лалетата са прецъфтели, трябва да изкопаете луковиците им и да ги поставите в сухо, прохладно, но не много студено място, за да ги съхраните до есента. През есента луковиците трябва да се засадят в градината или в сандъче на балкона. Сега не трябва да ги засаждате, тъй като ще нарушите естествения ритъм на живот на растенията. След периода на цъфтеж непременно трябва да следва период на покой, именно затова и се изкопават луковиците на лалетата. Така ще можете да се наслаждавете отново на растенията. ..
3 коментари - виж коментарите
Ако искате през следващата година да отглеждате жълт шибой, слез, градински карамфили, през първата половина на месеца ги насадете на разстояние между отделните растения най-малко 25х25см., а ако сте си засели през юни градински теменуги, парички и незабравки и разсадът вече е готов, може през втората половина на месеца да ги настаните в лехи. Окончателното си място заемат чак през пролетта, защото не всички презимуват успешно. ..
0 коментари - виж коментарите
При засаждането и пресаждането на декоративен лук, нарциси, минзухари, кокичета и други трябва да се внимава грудките или луковиците да не се поставят много на дълбоко, а само на 5, най-мого 10см. Извършва се през втората половина на август. ..
0 коментари - виж коментарите
Такива вечнозелени и листопадни дървесни растения като туята, габъра, европейския клен можете да подстрижете около средата на август. Всички те ще получат красива и желаната от вас форма, а кленът освен това няма да заболее от брашнеста мана. ..
0 коментари - виж коментарите
Саксийни отровни растения
Саксийни растения като бругмансията, зокума и други имат отровен сок. Грижейки се за тях, например изрязвайки клонки, задължително слагайте ръкавици, а след работа внимателно измивайте ръцете си.     ..
0 коментари - виж коментарите
Избавете се от засъхналите листа и увехналите клонки не само да изглежда обгрижено растението, но и за да не бъде поразявано от болести предизвикани от гъбички. Освен това редовно оглеждайте цветовете, за да можете да забележите рано потенциалните вредители и болести по растенията. ..
0 коментари - виж коментарите
Осигурете влага на обичките
Ако в дома си имате дори и само една фуксия (обички), ще пожелаете и още. Идеално място за съхранение на това дълговечно растение е полусянката, там нежните му листа ще могат да получават достатъчно влага от въздуха. Важно е да знаете, че същественият недостатък на светлина оказва отрицателно въздействие на цъфтенето на фуксията- образуват се по-малко цветове. Обичките от сортовата серия Sunangels, а също и хибридите Koralle, Mary, Gartemeister Bonstedt, Leonhart von Fucs – понасят добре слънцето, но се нуждаят от често поливане. Ако редовно прищипвате връхчетата на всички филизи, ко..
0 коментари - виж коментарите
Храстовидна аргирантема е много претенциозна
Храстовидната аргирантема (Argyranthemum frutescens) дори и в горещините не понася преовлажняването. И ако поливате дори по малко, но всеки ден, то има опасност корените на растението да загният, а след това листата да увехнат и изсъхнат.   В същото време почвата не трябва да изсъхва много, иначе растението ще престане да цъфти.  Така че поливайте храстовидната хризантема умерено и ежеседмично подхранвайте с течни комплексни торове.   За да не откъсвате увехналите цветове едно по едно,,,  може да направите това наведнъж, след като аргирантемата ..
0 коментари - виж коментарите