Грижи за орхидеите

Грижи за орхидеите

Грижи за орхидеите

Орхидеите са гордостта на цветарите. Много видове от тях се отглеждат трудно и трябва да се полагат усилия за изпълнението на високите им изисквания.
Осигурете на цъфтящите от тях високи опори, за да не се прекършат цветоносите от тежестта на цветовете. Тези тропически красавици обичат топлината и се чувстват добре при температура по висока от 20 градуса.
В период на цъфтеж не трябва да пресаждате. Това е добре да се направи седмица по късно, когато орхидеята прецъфти.
Ако розетките на листата са прекалено гъсти, то можете да разделите и разсадите растението.
Изваждайте орхидеята от саксията, като се стараете да не повредите корените й, които често са прилепнали до стената на съда. В този случай внимателно ги отделете с остър нож и след това, като хванете растението за листата, го извадете заедно с почвата.
Новият съд за орхидеи, които трябва да бъде малко по голям по размер от предния, се пълни със специален субстрат за орхидеи. Обикновеният почвен субстрат за цветя не е подходящ, тъй като в него не се съдържа прекалено много торф, които тези растения не обичат.
Съкратете подхранването на прецъфтелите орхидеи. Растенията в състояние на покой се поливат само при нужда и когато почвеният субстрат е изсъхнал.

Маргарита Тодорова Публикувано от Маргарита Тодорова

Флорист в цветарница "Криси"

http://margaritaflowers.eu/

http://cvete.eu/

Продукти свързани към тази статия

0 Коментари до "Грижи за орхидеите"

Напиши коментар

Вашето име:


Въведете кода от долу:

Вашият коментар:
Бележка: HTML не е преведен!