Градински цвета

Градински цвета

Лалетата искат почивка
След като лалетата са прецъфтели, трябва да изкопаете луковиците им и да ги поставите в сухо, прохладно, но не много студено място, за да ги съхраните до есента. През есента луковиците трябва да се засадят в градината или в сандъче на балкона. Сега не трябва да ги засаждате, тъй като ще нарушите естествения ритъм на живот на растенията. След периода на цъфтеж непременно трябва да следва период на покой, именно затова и се изкопават луковиците на лалетата. Така ще можете да се наслаждавете отново на растенията. ..
3 коментари - виж коментарите
Осигурете влага на обичките
Ако в дома си имате дори и само една фуксия (обички), ще пожелаете и още. Идеално място за съхранение на това дълговечно растение е полусянката, там нежните му листа ще могат да получават достатъчно влага от въздуха. Важно е да знаете, че същественият недостатък на светлина оказва отрицателно въздействие на цъфтенето на фуксията- образуват се по-малко цветове. Обичките от сортовата серия Sunangels, а също и хибридите Koralle, Mary, Gartemeister Bonstedt, Leonhart von Fucs – понасят добре слънцето, но се нуждаят от често поливане. Ако редовно прищипвате връхчетата на всички филизи, ко..
0 коментари - виж коментарите
Храстовидна аргирантема е много претенциозна
Храстовидната аргирантема (Argyranthemum frutescens) дори и в горещините не понася преовлажняването. И ако поливате дори по малко, но всеки ден, то има опасност корените на растението да загният, а след това листата да увехнат и изсъхнат.   В същото време почвата не трябва да изсъхва много, иначе растението ще престане да цъфти.  Така че поливайте храстовидната хризантема умерено и ежеседмично подхранвайте с течни комплексни торове.   За да не откъсвате увехналите цветове едно по едно,,,  може да направите това наведнъж, след като аргирантемата ..
0 коментари - виж коментарите